ioho Praktijk voor Bewustzijnsontwikkeling
 
 

Astrologie

Veel mensen kennen astrologie en horoscopen van de stukjes tekst in kranten en tijdschriften die per week voor elk sterrenbeeld een overzicht geven van wat hen te wachten staat. Dit is wat astrologie naar mijn idee juist níet is en doet het zeker geen recht.

Wat is het dan wel? In het kort is astrologie een symbolentaal, waarmee verbanden gelegd kunnen worden tussen de mens en de kosmos. Door middel van de geboortehoroscoop kun je zien wat je in aanleg in je hebt en waar je potenties liggen. Hieronder en onder het kopje Consult ga ik verder in op hoe ik ermee werk.


Opleiding

In 2013 startte ik met een 5-jarige beroepsopleiding voor spirituele astrologie. In eerste instantie om meer over mezelf te weten te komen. Naast het opdoen van astrologische kennis waren ook esoterie & symboliek, intuïtieve ontwikkeling en lichaamswerk onderdeel van het studieprogramma. Door deze intensieve opleiding werd me al snel duidelijk wat een verrijking astrologie kan zijn in je leven in de zin van inzicht krijgen in jezelf en je processen. Ik wist dat ik hier mijn beroep van wilde maken, om zo anderen ook een kijkje in zichzelf en hun processen te kunnen geven.

Na het behalen van het diploma bij Caelestis besloot ik door te gaan voor het landelijk examen Praktijkvoerend astroloog. Begin 2018 slaagde ik voor dit examen en ben sindsdien Erkend praktijkvoerend lid van de astrologische beroepsvereniging ASAS.


Visie

Mijn overtuiging is, dat de ziel hier op aarde komt met een verlangen om bepaalde ervaringen op te doen in een lichaam. De omgeving waarin je wordt geboren is daarbij het (aardse) referentiekader en maakt dat je bepaalde aannames doet en een overlevingsstrategie ontwikkeld. Vanuit deze overtuiging kijk ik naar het veld van potenties dat de horoscoop voor mij is.

De omgeving waarin we worden geboren, is voor mij onlosmakelijk verbonden met het energiepatroon van de voorouders. Dit energiepatroon is al heel lang aan de gang en zit in onze genen. Ik vind het belangrijk om hier tijdens consulten aandacht aan te besteden en inzicht te geven in deze onbewuste thematiek, die wél in je rugzak zit, maar níet van jou is en waar je bovendien in dit leven een wending aan kunt geven.